Hur smakar det då?

Jon Randow, som är grundaren bakom Korvhantverk Stockholm, är en kock och köksmästare av den gamla stammen.

Han vet hur man slår en riktig Bearnaise på 20 ägg, han kan aldrig slänga räkskalen utan att sätta fond på dem, och han kommer aldrig någonsin att servera en doftande rök i en burk och kalla det för mat.    

När en sådan kock gör korv, då blir det korvar med hög köttighet och mycket smak.

Våra korvar finns under sommaren 2012 i följande smaker:

1. Parmigiano Reggiano: Gjord med äkta parmesan, lagrad 24 månader, som grovhackas för att ge de härliga synliga, smälta ostprickarna i snittytan. Varför inte äta den med en enkel tomat & basilika sallad eller kanske risotto...?

2. Fänkål: Balanserat, men tydligt, smaksatt med fänkål. Denna korv funkar extra bra på grillen, t ex serverad med en ljummen potatissallad.

3. Chorizo - Pimenton de la Vera: En klassiker, nu i Korvhantverks tappning. Testa denna korv tillsammans med en spansk tortilla, italiensk frittata eller låt den gå med som smaksättning i en ragu - funkar strålande.

4. Rostad Vitlök: Den rostade vitlökens tydliga profil balanseras med färskpressad citronsaft och zeste (yttersta skalet av citronen) och hottas med chili. Mycket karaktär och lagom med hetta. Denna korv gifter sig bra med en spansk tortilla.

Snart kommer också vår första lammkorv! Lamm - goes Marocco - Korvhantverks tolkning av Merguez, utan harissa, men med smaker från Marocko. Köttet kommer självklart även här från närområdet. 

Håll utkik på Facebook för mer info.

Tillbaka till förstasidan